Bachbloesemtherapie

Wanneer?

Bachbloesems zijn extracten van bloesems die positief inwerken op negatieve gemoedsstemmingen en emotionele problemen. Deze geneeswijze is ontwikkeld door Dr. Edward Bach (1886 - 1936), een Engelse arts en homeopaat.  Er zijn 38 verschillende Bachbloesems die elk op een specifieke emotie, stemming of persoonlijkheid werkzaam zijn, zoals: verdriet, angst, eenzaamheid, onzekerheid, faalangst, depressieve gevoelens etc.

Bachbloesems kunnen in veel situaties worden toegepast. Een voorbeeld is bedplassen bij kinderen. Bepaalde angsten kunnen hier een rol bij spelen. Bachbloesems die werkzaam zijn op angsten kunnen dan ingezet worden en zorgen voor een innerlijk herstel, zodat het kind anders met de angsten om kan gaan. Door dit effect zal het bedplassen verminderen of verdwijnen.

Bachbloesems kunnen altijd ingezet worden. Bij jong en oud, bij grote en kleine problemen en in combinatie met elke andere behandeling of medicijngebruik. Het ondersteunt het genezingsproces in positieve zin.  

Hoe werkt het?

Je psychische gesteldheid heeft een grote invloed op je gezondheid en welbevinden. Bachbloesems herstellen het innerlijk evenwicht waardoor het lichaam de kans krijgt aan de eigen genezing te beginnen.

Kinderen hebben vaak heel snel resultaat met  Bachbloesems. Dit komt omdat hun emoties vaak nog puur zijn en minder weggestopt of verdraaid als bij veel volwassenen. Bij volwassenen zul je, als bij de schillen van een ui, er eerst wat laagjes af moeten halen voor je bij de kern komt. Het weghalen van de schillen zal al wel effect hebben, maar de onderliggende kern komt pas later naar voren. Een voorbeeld is geïrriteerdheid/boosheid (een schil), dit kan een uitingsvorm zijn van verdriet (de kern). Bachbloesems helpen om bij de kern te kunnen komen.     

Door middel van een gesprek en/of intuïtief pakken kiezen we bloesems uit die bij jou of je kind passen. De uitgekozen bloesemextracten worden met elkaar gemengd in een druppelflesje.  

De duur

Standaard worden van het combinatieflesje 4 x daags 4 druppels ingenomen, maar de advisering hierin kan ook anders zijn. Inname van de druppels kan rechtstreeks vanuit het flesje in de mond, maar het kan ook worden ingenomen met wat water of ander drinken. Bij baby's kan het aan het flesje worden toegevoegd en bij borstvoeding kan de moeder de druppels innemen. 1 flesje is genoeg voor 3 weken. Na +/- 5 weken wordt bekeken wat het resultaat is en zal er zonodig een vervolg plaatsvinden.