Massage voor volwassenen

Wanneer?

Ben je (over)vermoeid, gespannen, hyperactief, overgevoelig of heb je last van hoofdpijn, migraine of rugklachten? Een massage is weldadig, geeft ontspanning en heeft een gunstig effect op het lichamelijk en geestelijk welbevinden. 

Hoe werkt het?

Een massage zorgt voor ontspanning, een moment van rust en tijd en aandacht voor jezelf. Door een massage kun je bewust worden van plekken waar spanningen zitten. De aanrakingen van de huid hebben direct effect op het centrale zenuwstelsel, waar ook inwendige organen weer gunstig op reageren. De bloedsomloop en de lymfestroom worden gestimuleerd en ook de energie in het lichaam kan beter doorstromen. 

Er zijn diverse massages mogelijk. Hieronder worden ze verder toegelicht.

De massages zijn therapeutisch en worden altijd op de persoon afgestemd.

Klassieke massage

Bij klassieke massage wordt vooral gemasseerd aan de randen en aanhechtingen van spieren en langs botstructuren. Afhankelijk van de toegepaste massagegreep kan er gezorgd worden voor ontspanning of juist activering van spieren. Door een verbetering in de doorbloeding kunnen mogelijke blokkades opgeheven worden.

Een deelmassage duurt 30 minuten (bijvoorbeeld rug en nek) en een complete lichaamsmassage één uur.

Synergene massage

Dit is een massagevorm waarbij gebruik wordt gemaakt van energiestromen. Er wordt zowel op het lichaam gemasseerd als in de energiestromen er net buiten. De aanrakingen op het lichaam zijn heel zacht, hierdoor heeft de massage een ontspannend effect. Door het op gang brengen van energiestromen kunnen mogelijke blokkades opgeheven worden.

Deze massage wordt vooral toegepast bij spanningsklachten of indien de huid en/of spieren te pijnlijk zijn voor een andere vorm van massage. Deze massage duurt ongeveer 1 uur.

Massage volgens Breuss

Bij deze massage wordt alleen gewerkt op de rug. Voornamelijk langs de wervelkolom. De wervelkolom wordt voorzichtig opgerekt waardoor de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen. Primair is deze massage ontwikkeld voor mensen met rugklachten, of klachten die hieruit voortkomen. Door het gebruik van sint-jansolie werkt het ook direct op het zenuwstelsel. Het is een zeer zachte massagevorm die inwerkt op zowel lichamelijke als geestelijke spanningen. Deze massage duurt +/- 30 min.

Basische kruidenstempelmassage

Een massage waarbij eerst wordt gemasseerd met een zout-olie mengsel gevolgd door een zachte massage met warm-vochtige kruidenstempels. Deze massage bevordert de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Het heeft een zeer reinigende (ontzurende) en ontspannende werking. Deze massage duurt ongeveer 1 uur.   

De duur

De duur van de massages staan beschreven bij de diverse massage mogelijkheden