Massage voor volwassenen

Wanneer?

Ben je zelf aan een massage toe, dan kun je ook bij mij in de praktijk terecht. Ben je (over)vermoeid, gespannen, hyperactief, overgevoelig of heb je last van hoofdpijn/ migraine of rugklachten? Een massage is weldadig, geeft ontspanning en heeft een gunstig effect op het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Ik kan een massage adviseren naar aanleiding van het intake gesprek, maar massages kunnen ook zonder intake afgesproken worden.

Hoe werkt het?

Een massage zorgt voor ontspanning, een moment van rust en tijd en aandacht voor jezelf. Door een massage kun je bewust worden van plekken waar spanningen zitten. De aanrakingen van de huid hebben direct effect op het centrale zenuwstelsel, waar ook inwendige organen weer gunstig op reageren. De bloedsomloop en de lymfestroom worden gestimuleerd en ook de energie in het lichaam kan beter doorstromen. Zit je bijvoorbeeld veel in je hoofd (denken, spanningen/stress), dan kan een massage helpen om de energie naar beneden (je voeten) te halen. Je voeten voelen weer heerlijk warm en in je hoofd geeft het ontspanning.

Er zijn diverse massages mogelijk. Hieronder worden ze verder toegelicht. Een massage wordt altijd op de persoon afgestemd.

Klassieke massage

Bij klassieke massage wordt vooral gemasseerd aan de randen en aanhechtingen van spieren en langs botstructuren. Afhankelijk van de toegepaste massagegreep kan er gezorgd worden voor ontspanning of juist activering van spieren. Door een verbetering in de doorbloeding kunnen mogelijke blokkades opgeheven worden.

Je kunt kiezen uit een deelmassage van een half uur (bijvoorbeeld rug en nek) of een complete lichaamsmassage van één uur.

Synergene massage

Dit is een massagevorm waarbij gebruik wordt gemaakt van energiestromen. Er wordt zowel op het lichaam gemasseerd als in de energiestromen er net buiten. De aanrakingen op het lichaam zijn heel zacht, hierdoor heeft de massage een ontspannend effect. Door het op gang brengen van energiestromen kunnen mogelijke blokkades opgeheven worden.

Deze massage wordt vooral toegepast bij spanningsklachten of indien de huid en/of spieren te pijnlijk zijn voor een andere vorm van massage. Deze massage duurt ongeveer 1 uur.

Massage volgens Breuss

Bij deze massage wordt alleen gewerkt op de rug. Voornamelijk langs de wervelkolom. De wervelkolom wordt voorzichtig opgerekt waardoor de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen. Primair is deze massage ontwikkeld voor mensen met rugklachten, of klachten die hieruit voortkomen. Door het gebruik van sint-jansolie werkt het ook direct op het zenuwstelsel. Het is een zeer zachte massagevorm die inwerkt op zowel lichamelijke als geestelijke spanningen. Deze massage duurt +/- 30 min.

Basische kruidenstempelmassage

Een massage waarbij eerst wordt gemasseerd met een zout-olie mengsel gevolgd door een zachte massage met warm-vochtige kruidenstempels. Deze massage bevordert de doorbloeding en activeert de stofwisseling. Het heeft een zeer reinigende (ontzurende), weldoende en ontspannende werking. Deze massage duurt ongeveer 1 uur.   

De duur

De duur van de massages staan beschreven bij de diverse massage mogelijkheden