Voedingsadviezen

Voeding bevat de bouwstoffen voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Voeding heeft niet alleen effect op het lichamelijk, maar ook op het geestelijk functioneren. Voeding beïnvloedt namelijk ook het gedrag van kinderen. Een tekort aan ijzer kan vermoeidheidsklachten geven en suikergebruik speelt een rol bij hyperactiviteit.

Wat is gezonde voeding? Wat heeft jouw kind nodig? Heeft je kind problemen met de vertering van bepaalde voedingsmiddelen? Heeft je kind een voedselallergie of intolerantie? Zijn er juist eetproblemen omdat je kind niet wilt eten wat jij wenst?

Voeding levert bij kinderen vaak problemen op. Ik kan je hierbij adviseren en ondersteunen. Een verandering van voedingsgewoonten heeft vaak direct effect op bepaalde klachten. Het veranderen van een voedingsgewoonte is echter ook één van de moeilijkste dingen bij zowel kinderen als volwassenen en vraagt daarom veel tijd en aandacht.

"Voeding", we kunnen niet zonder. Bewust omgaan met voeding doet niet iedereen. Stilstaan bij wat wij tot ons nemen maakt ons bewuster van wat voeding kan doen.

Wortel uit de aardegrond
maak mij dapper en gezond.
Blad en stengel, lucht en licht,
geef mij adem en evenwicht.
Bloem en vrucht, gevuld met zon
Dankbaar drink ik uit uw bron.

Eva Mees (uit: "Wat eten we vandaag?" van Vrenie de Jong)