Massage voor kinderen

Wanneer?

Een massage is uitermate geschikt voor kinderen met hyperactiviteit, ADHD, slaapproblemen, overgevoeligheid/ hypersensitiviteit, onvoldoende zelfvertrouwen, motorische problemen, bedplassen of bij onrustige baby's.

De meeste kinderen vinden een massage heerlijk en gaan er echt voor liggen, maar er zijn ook kinderen die aanraken helemaal niet leuk vinden. Deze kinderen kunnen negatieve ervaringen gehad hebben met aanrakingen. Een kind kan er ook moeite mee hebben als het snel overprikkeld is, zoals bij hypersensitieve of hyperactieve kinderen.

Hoe werkt het?

Liefdevolle aanrakingen zijn voor kinderen van wezenlijk belang. Juist als aanrakingen problemen geven is een massage een prachtig middel om deze problematiek te behandelen. Een massage geeft ontspanning, een moment van rust, het kind leert zijn grenzen ervaren (zowel lichamelijk als geestelijk), het lichaamsbewustzijn wordt vergroot en het kind komt beter in zijn vel te zitten. Naast deze effecten bevorder je de doorbloeding en stimuleer je het afweersysteem.

Ik pas verschillende massagetechnieken toe. Ik geef massages op de blote huid met speciale oliën, maar pas ook massages toe waarbij het kind de kleding aan kan houden.

Tevens leer ik, indien gewenst, jou als ouder een massage toe te passen bij je kind. Het voordeel hiervan is dat dit het contact van jou met je kind bevordert. Je kunt de massage toepassen op de momenten dat dit het meest geschikt is, zoals ‘s avonds voor het slapen gaan. 

De duur

De massages bij kinderen duren 15 tot 30 minuten. Dit is afhankelijk van de leeftijd en de rust om te kunnen blijven liggen. Oudere kinderen kunnen ook een massage van 1 uur ontvangen.