Voetreflexbehandelingen

Wanneer?

Een voetreflexbehandeling kan al van jongs af aan worden toegepast. Bij baby's heeft het masseren van het reflexgebied van de darmen een zeer gunstig effect bij darmkrampjes of obstipatie. Het geeft verlichting bij benauwdheid door astmatische aanvallen en is heel rustgevend. Een voetreflexbehandeling kan bij zeer veel klachten/ aandoeningen worden ingezet. 

Hoe werkt het?

De voeten reflecteren alle organen van het lichaam. Door bepaalde gebieden op de voet te masseren beïnvloed je de werking van de organen in het lichaam. Via zenuwbanen krijgen de organen een prikkel. Het lichaam wordt zo zelf aangezet om weer in evenwicht te komen. Voetreflex gebruik ik ook om een diagnose te kunnen stellen. Het geeft mij inzicht in de werking van organen en de mogelijke oorzaak van bepaalde klachten.

De duur

Om effect te resulteren zijn meerdere behandelingen (6-12) nodig met een frequentie van 1 keer per week. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de reactie van het lichaam op de gegeven prikkel. In ieder geval wordt na elke behandeling het effect geëvalueerd.

De voetreflex behandeling bij kinderen duurt ongeveer 30 minuten. Deze tijd is afhankelijk van de leeftijd van het kind en de mogelijkheid tot het stil kunnen blijven liggen/ zitten tijdens de behandeling. Als ouder kun je ook massagegrepen aanleren, zodat je thuis je eigen kind kunt behandelen.

Bij volwassenen duurt de behandeling 1 uur.