Voetreflexbehandelingen

Wanneer?

Een voetreflexbehandeling kan al van jongs af aan worden toegepast. Bij baby's heeft het masseren van het reflexgebied van de darmen een zeer gunstig effect bij darmkrampjes of obstipatie. Het geeft verlichting bij benauwdheid door astmatische aanvallen en is heel rustgevend. Een voetreflexbehandeling kan bij zeer veel klachten/ aandoeningen worden ingezet. Zo heeft het een gunstig effect bij niet ingedaalde balletjes waardoor een operatie makkelijker kan verlopen en eventueel kan worden voorkomen.

Hoe werkt het?

De voeten reflecteren alle organen van het lichaam. Door bepaalde gebieden op de voet te masseren beïnvloed je de werking van de organen in het lichaam. Via zenuwbanen krijgen de organen een prikkel. Het lichaam wordt zo zelf aangezet om weer in evenwicht te komen. Voetreflex gebruik ik ook om een diagnose te kunnen stellen. Het geeft mij inzicht in de werking van organen en de mogelijke oorzaak van bepaalde klachten.

De duur

Om effect te resulteren zijn meerdere behandelingen (6-12) nodig met een frequentie van 1 keer per week. De hoeveelheid behandelingen is van te voren niet exact aan te geven, want dit is helemaal afhankelijk van de reactie van het lichaam op de gegeven prikkel. In ieder geval wordt na elke behandeling het effect geëvalueerd.

Het is ook mogelijk om jou, als ouder, bepaalde massagegrepen aan te leren zodat je dit thuis bij je kind kunt toepassen.

De voetreflex behandeling bij kinderen duurt ongeveer 30 minuten. Deze tijd is afhankelijk van de leeftijd van het kind en de mogelijkheid tot het stil kunnen blijven liggen/ zitten tijdens de behandeling. Bij volwassenen duurt de behandeling 1 uur.